Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a oferit preoţilor de la parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Lumina Sfântă adusă în aceeaşi seară de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului“ din Ierusalim. Lumina a fost dusă cu evlavie de preoţiîn parohiile unde ei slujesc şi oferită credincioşiloradunaţi în sfintele lăcaşuri.

După acest moment, chiriarhul locului împreună cu soborul slujitor de preoţişi diaconi şi cu tineri de la A.S.C.O.R., filialaGalaţi,în sunetul clopotelor, au mers în procesiune către podiumul special amenajat din faţa Catedralei Arhiepiscopaleunde a rostit chemarea „Veniţi de luaţi lumina“ oferind, la momentul mult aşteptat, Sfânta Lumină miilor de credincioşiadunaţi pe esplanada catedralei şi pe strada Domnească.

În frumuseţeaşi bucuria cântărilor pascale, Lumina a ajuns la fiecare credincios prezent, iar strada principală a municipiului Galaţi a devenit plină de lumină şi de manifestare a credinţei în Hristos Domnul nostru Cel Înviat din morţi.

Adresându-se mulţimii de credincioşi, ierarhul Dunării de Jos a subliniat însemnătatea duhovnicească a aducerii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a Sfintei Lumini care se oferă tuturor celor prezenţi la Biserica Sfântului Mormânt a Mântuitorului Hristos de la Ierusalim şi i-a îndemnat petoţi cei prezenţi să fie lumină şi călăuzitori pentru semenii noştriaflaţi în neputinţeşi în grele încercări.

La eveniment a fost prezent şigălăţeanulMaricel Silviu Ionașcu, revenit acasă de Sfintele Paşti de la tratamentul specializat pe care îl face la o clinică din Milano pentru tratarea unei forme de cancer extrem de rară şi foarte agresivă. În acest demers, pentru redobândirea sănătăţii, ierarhul locului, clerul şicredincioşii de la Dunărea de Jos l-au purtat permanent în rugăciunile lor, sprijinidu-l spiritual şi material în această grea încercare prin care trece.

După primirea Luminii Sfinte, mulţimeacredincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala Arhiepiscopală. 

În continuarea fost oficiată Sfânta Liturghie Pascală, la care au luat parte mulţicredincioşigălăţeni,refugiaţi ucraineni, dar şitineri studenţi africani şi turci, aflaţiîn această perioadă la studii în Galaţi.

La finalul slujbei,toţicredincioşii au primit pâinea sfinţită numită „pască“ şitradiţionalele daruri de cozonac şi ouă roşii.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook