Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 aprilie 2024, a continuat în Arhiepiscopia Dunării de Jos programul social-filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paşti“ în protopopiatul Galaţi.

În cadrul acestui program eparhial, 4.300 de persoane vârstnice şi 2300 de copii, care provin din peste 500 de familii nevoiaşe cu mai mult de trei copii, primesc în această perioadă prepascală din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos alimente, articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de aproximativ 500.000 lei.

La orele prânzului, copiii de la câteva parohii din municipiul Galaţi au avut prilejul de a-şi alege chiar ei produsele dorite.

Însoţiţi de preoţii din parohiile de care aparţin şi de părinţii lor, copiii au mers la un centru comercial, de unde, fiecare copil şi-a achiziţionat articole de îmbrăcăminte şi de încălţăminte noi.

Bucuria a fost mare, întrucât copiii şi-au ales produsele de care aveau nevoie şi pe care şi le-au dorit, mulţi dintre aceşti beneficiari, în ultima perioadă datorită situaţie financiare precare, nu au reuşit să mai ajungă la cumpărături într-un astfel de magazin.

Pentru îndrumarea lor în cadrul magazinului, dar şi pentru eficientizarea procesului de alegerea a articolelor potrivite vârstei, au fost implicaţi voluntari din cadrul parohiilor din municipiul Galaţi.

Entuziasmul, fericirea şi mulţumirea sinceră s-au putut observa şi pe chipurile acestor copii ce au beneficiat astăzi de darurile oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook