Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Şi în acest an, Lumina Sfântă a fost adusă în România cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului“ din Ierusalim.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a primit Lumina Sfântă în noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi a oferit-o la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi preoţilor de la parohiile Eparhiei Dunării de Jos. Clericii au dus Lumina la bisericile din comunităţile parohiale unde ei slujesc şi apoi, cu evlavie şi cu bucurie sfântă, au oferit-o credincioşilor adunaţi în număr mare la locaşurile de închinare.

După momentul emoţionant din Catedrală, chiriarhul locului împreună cu soborul slujitor de preoţi şi diaconi, în sunetul clopotelor, au mers în procesiune către podiumul special amenajat din faţa Catedralei arhiepiscopale unde a rostit chemarea „Veniţi de luaţi lumina!“, oferind, la momentul mult aşteptat, Sfânta Lumină miilor de credincioşi adunaţi pe esplanada catedralei şi pe strada Domnească.

În frumuseţea şi bucuria cântărilor pascale, Lumina a ajuns la fiecare credincios prezent, iar strada principală a municipiului Galaţi a devenit plină de lumină şi de manifestare a credinţei în Hristos Domnul nostru Cel Înviat din morţi.

Adresându-se mulţimii de credincioşi, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre venirea în chip văzut a Luminii Sfinte la Mormântul Domnului Hristos de la Ierusalim şi primirea acesteia în mijlocul poporului român, prin efortul deosebit al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a mulţumit slujitorilor Sfintelor Altare şi tuturor celor ce i-au ajutat pe sinistraţii din judeţul Galaţi în lucrarea sfântă şi vindecătoare sufleteşte şi trupeşte, izvorâtă din dragostea de Dumnezeu şi de aproapele nostru, pentru revenirea la o viaţă normală, luminoasă şi plină de speranţă.

După primirea Luminii Sfinte, mulţimea credincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala arhiepiscopală.

În continuare a fost oficiată Sfânta Liturghie Pascală, la care au luat parte mulţi credincioşi gălăţeni şi nu numai.

La finalul slujbei, toţi credincioşii au primit pâinea sfinţită numită „pască“ şi tradiţionalele daruri de cozonac şi ouă roşii.

Pr. Rareş Bucur

Centenarul Patriarhiei Române

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook