Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică  23 august a.c., PS Părinte Episcop Casian a vizitat comunitatea de rromi din comuna Iveşti, judeţul Galaţi. La intrarea în localitatea respectivă Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de un alai de nuntă, binecuvântând pe cei doi tineri cununaţi la biserica din sat şi rugându-se lui Dumnezeu să-i ţină uniţi mereu şi să-i ajute să treacă peste toate greutăţile şi încercările vieţii de familie.

Deasemenea, ierarhul Dunării de Jos a sfinţit cu aghiasmă casele şi familiile de rromi, care l-au primit cu mult entuziasm şi bucurie. Preasfinţia Sa i-a încurajat să-şi păstreze credinţa ortodoxă, să participe la slujbele religioase din biserica lor, să se cunune şi să-şi boteze copiii.Vestea că Preasfinţia Sa se află în Iveşti a cuprins întreaga comunitate, oamenii aşteptând în faţa casei pentru a fi binecuvântaţi şi a săruta Sfânta Cruce. Unii dintre ei spuneau: “Intraţi, părinte, măcar în curte ca să intre Dumnezeu şi la mine!”.

Credincioşii de etnie rromă au primit în dar iconiţe cu Maica Domnului şi cu Mântuitorul Hristos, broşuri şi reviste editate de Eparhia Dunării de Jos. Pe durata acestei vizite pastoral-misionare, chiriarhul locului a fost însoţit de preotul paroh Valentin şi de cântăreţul de la biserica din sat.

De asemenea PS Părinte Casian s-a întâlnit şi cu conducătorul comunităţii rromilor, pe care l-a îndemnat să lupte împotriva celor care vin în sat să strice credinţă ortodoxă şi să facă adepţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook