Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică, 16 august a.c., la Mănăstirea Cârlomăneşti din judeţul Galaţi, care poarta hramul Sfinţilor Martiri Brâncoveni, Preasfinţitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, a slujit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, autorităţi locale şi judeţene.

După Sfânta Liturghie, un grup de copii îmbrăcaţi în costume naţionale din Comuna Lieşti au intonat cântece şi poezii dedicate Maicii Domnului şi Sfinţilor Brâncoveni.

După aceasta, PS Părinte Casian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a arătat legătura tainică dintre drept-credincioşii fii ai lui Constantin Brâncoveanu: Constatin, Stefan, Radu şi Matei şi copiii prezenţi în număr mare la această sărbătoare. Preasfinţia Sa l-a arătat credincioşilor pe Sfântul Constantin Brâncoveanu ca fiind un model de credincios. domnitor creştin şi de tată, care-şi iubeşte cu adevărat copiii, încurajându-i să-şi păstreze credinţa în Dumnezeu şi pregătindu-i pentru Împărăţia cerurilor.

Şi pentru că prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului este dedicată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, românilor care muncesc sau învaţă peste hotare, Chiriarhul eparhiei a dat citire mesajului PF Părinte Patriarh Daniel către toţi românii emigranţi. PS Casian a invitat apoi pe scenă doi români, care muncesc în Italia, pentru a spune câteva cuvinte despre viaţa pe care o duc acolo.

La finalul sărbătorii, credincioşii au primit anafură şi câte un pacheţel cu mâncare din partea mănăstirii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook