Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 14 august a.c., în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la ceas de seară, Preasfinţitul Casian, Episcopul Dunării de Jos a săvărşit slujba Prohodului Maicii Domnului la Mănăstirea Adam din nordul judeţului Galaţi împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr foarte mare de credincioşi veniţi de pe întinsul întregii eparhii, dar şi din ţară.

Soborul, în frunte cu Chiriarhul locului, a ieşit din biserică, în procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi cu epitaful reprezentând Adormirea Născătoarei de Dumnezeu, până la podiumul special amenajat în curtea mănăstirii. Preoţii au trecut icoana de pânză pe deasupra credincioşilor, care aşteptau cu dragoste ca Maica Domnului să-i umbrească cu acoperământul ei şi să-i păzească de toate necazurile şi suferinţele. Procesiunea este asemănătoare celei din Vinerea Mare, din Săptămâna Patimilor, când icoana de pânză pe care este pictată punerea în mormânt a Mântuitorului, este purtată în procesiune în jurul bisericii, simbolizând îngroparea Domnului nostru Iisus Hristos.

La eveniment au luat parte peste 2000 de credincioşi, care au cântat în cor Prohodul Maicii Domului împreună cu PS Casian şi cu soborul de preoţi, până când seara s-a lăsat peste locurile minunate care înconjoară Mănăstirea Adam.

În continuare, Episcopul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a subliniat marea evlavie pe care are trebui s-o avem noi faţă de Maica Domnului şi a amintit deasemenea de ajutorul ei neîncetat în fiecare clipă a vieţii noastre. La final, Preasfinţitul Părinte Casian s-a rugat pentru toţi cei plecaţi la muncă peste hotare, care n-au putut fi prezenţi acolo alături de familiile lor.

E o tradiţie deja, ca în fiecare an, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la hramul Mănăstirii Adam, credincioşi de prin satele învecinate să vină cu lumânări în mână şi să participe la Prohodul Maicii Domnului, iar cei mai evlavioşi să rămână peste noapte în biserică la rugăciune.

Biroul de Comunicare şi Presă al Episcopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook