Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Miercuri 5 august, la Galaţi, membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, Filiala “Sfântul Apostol Andrei” au primit vizita unui grup de 12 studenţi germani din Tubingen în cadrul unui schimb de experienţă care se va desfăşura pe durata a zece zile. Tema generică a întâlnirii este “Tinerii creştini şi misiunea lor într-o lume afectată de criza economică”.

În prima zi a vizitei lor, joi 6 august, de praznicul  “Schimării la Faţă a Domnului pe Muntele Tabor” tinerii români împreună cu cei germani au participat la Sfânta Liturghie la Biserica Greacă din Galaţi, iar în cursul serii s-au plimbat pe faleza Dunării

Vineri dimineaţa studenţii au vizitat Biserica Precista şi Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Galaţi, iar după-amiază au participat la primul seminar de discuţii, desfăşurat la Centrul Eparhial, având ca temă: “Rolul organizaţiilor de tineret în a susţine misunea creştină”.

Sâmbătă, 8 august, de dimineaţă, vizita a continuat în oraşul Brăila unde tinerii au putut vedea Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Catedrala “Naşterea Domnului”, Biserica “Sfântul Spiridon Vechi” iar apoi cantina pentru săraci “Sfântul Ioan Casian”. După-amiază gazedele i-au condus pe oaspeţii germani la Mănăstirea “Sfântul Pantelimon” Lacu Sărat, unde s-a desfăşurat al doilea seminar cu tema: “Filantropia creştină într-o lume secularizată”.

Duminică, 9 august delegaţia din Tubingen a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Galaţi, iar imediat după aceasta tinerii au avut o întâlnire cu Preasfinţitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, la Centrul Eparhial. După-amiază a fost programată o vizită la Aşezământul filantropic “Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi urmată de o serată culturală organizată în sala de festivităţi a aşezământului.

Începând de luni 10 august tinerii români împreună cu cei germani vor merge spre Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de sus unde se vor desfăşura mai multe sesiuni de discuţii.

Marţi dimineaţă este programată o drumeţie pe Munţii Făgăraşului, la prânz seminarul cu tema: “Tinerii în dialog ecumenic” iar apoi participarea la slujba de seară la biserica mănăstirii.

Miercuri 12 august, participare la Sfânta Liturghie de dimineaţă, după care vor pleacă spre Sibiu unde vor fi vizitate mai multe obiective. După amiază se va desfăşura al patrulea seminar ţinut de Pr. Vasile Mihoc.

Joi, 13 august, delagaţia româno-germană va participa la ultimul seminar, cu tema “Tinerii creştini şi misiunea lor într-o lume afectată de criza economică” susţinut de reprezentatul grupei române, Codruţ Mirică şi reprezentatul celei germane, Michael Jonas.

Vineri 14 august se va încheia schimbul de experienţă între studenţii români şi cei germani, urmând că aceştia din urmă să se îmbarce din Aeroportul Băneasa spre Tubingen.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook