Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada postului Adormirii Maicii Domnului, în toate mănăstirile şi parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos se desfăşoară un intens program duhovnicesc, liturgic şi misionar, având drept scop înmulţirea rugăciunii, atât în familii, cât şi în comunităţile parohiale şi mănăstireşti, pentru apărarea şi izbăvirea de suferinţe spirituale şi trupeşti.

Programul cuprinde, printre altele, săvârşirea în toate după-amiazile postului a slujbei Paraclisului sau Acatistului Maicii Domnului; săvârşirea Sfintei Liturghii în zilele de prăznuire a Sfinţilor români: 5 august - Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (la împlinirea a 50 de ani de la mutarea la cele veşnice); 7 august - Sf. Teodora de la Sihla; 11 august - Sf. Nifon al Constantinopolului; programe catehetice şi misionare; prezentarea şi popularizarea broşurilor şi cărţilor folositoare de suflet tipărite de Eparhie ş.a.

Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a adresat un apel preoţilor şi credincioşilor pentru sporirea vieţii duhovniceşti şi a solidarităţii în vremuri de încercări spirituale şi materiale, mai ales acum, la multiplele neajunsuri ale vieţii noastre de zi cu zi, ca efecte ale crizei morale prin care trecem cu toţii, când putem răspunde, aşa cum ne învaţă Domnul şi Biserica Sa şi cum fac toţi cei ce o cheamă neîncetat pe Maica Domnului în necazuri: ,,Bucuria tuturor celor necăjiţi!”.

„Chemarea la rugăciune personală, familială şi comunitară nu este un apel, nici un ordin, ci este o expresie a deplinei sincerităţi interioare, prin care Duhul Sfânt se sălăşluieşte în noi şi între noi, ne arată măsura dreptăţii cereşti: iertarea şi iubirea.

Să ne ajute Domnul să fim slujitorii Lui şi în toate împrejurările vieţii, să nu-L uităm, căci El nu este niciodată absent, nici indiferent la chemările, aşteptările şi dorinţele noastre curate, iar măsura slujirii noastre este rugăciunea” (cuvânt din îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos).

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook