Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 8 august 2010, în localitatea Viziru, din judeţul Brăila, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit Sfânta Liturghie, încojurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la care au participat credincioşii parohiei, membrii ai Consiliului şi Comitetului parohial, dar şi un mare număr de copiii, beneficiari ai programului catehetic „Hristos împăttăşit copiilor”.

În această parohie, pc. pr. Bănică Simeon Sică, desfăşoară o intensă activitate cu copii şi tinerii. Începând cu anul 1996 a început să organizeze în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, 1-15 august, o serie de întâlniri cu membrii ASCOR, iar din anul 2002 a continuat cu copii din Viziru, dar şi din alte parohii învecinate.

Programul acestor adevărate tabere cuprinde activităţi religioase, prin participarea activă a copiilor la slujbele religioase şi la Sfânta Liturghie, unde de fiecare dată se împărtăşesc; activităţi culturale, unde se pregătesc dansuri populare şi se intonează cântece folclorice şi patriotice; activităţi sportive şi de divertisment. Toate aceste activităţi au drept scop redescoperirea valorilor spirituale româneşti şi a tradiţiilor poporului nostru. În încheierea programului, copiii merg într-o excursie la mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dar şi din nordul Moldovei.

În cuvântul Său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a apreciat întreaga activitate pastoral-misionară, din această parohie şi a acordat pc. pr. paroh rangul de iconom stavrofor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook