Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Duminică 22 august a. c., zi marcată drept „Duminica migranţilor români”, prin hotărârea Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 25-26 februarie 2009, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, copiii şi tinerii din parohiile celor opt protopopiate ale Eparhiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, au desfăşurat diferite programe cultural-artistice, pentru migranţii români, întorşi acasă în luna august.

Protoieria Tecuci înregistrează cel mai mare număr de migraţii în străinătate, în special în localităţile din nord (comuna Corod), unde sub îndrumarea directă a pc. pr. protoiereu Gheorghe Joghiu, preoţii au săvârşit rugăciuni şi întâlniri de suflet, iar în zilele ce vor urma vor merge cu molitfa la casele familiilor care au membrii plecaţi în afara graniţelor ţării.

Dintre alte activităţi menţionăm:

1. La Aşezământul Filantropic Sf. Vasile Cel Mare, din municipiul Galaţi, la centru de zi pentru copiii, unde sunt asistaţi şi cei care au rămas acasă în grija altor rude, integrându-se în programul zilnic, au participat la Sfânta Liturghie alături de părinţii lor, iar la sfârşit li s-au oferit pachete şi daruri.

2. La parohia Sf. Spiridon, din muncicpiul Galaţi, în cadrul centrului de zi pentru copii, s-a desfăşurat un program artistic pentru părinţii întorşi acasă în aceste zile. La Sfârşitul acestui eveniment a avut loc o agapă frăţească.

3. În parohia Lieşti, jud. Galaţi, la ceas de vecernie, copii au organizat un interesant program artistic la Căminul cultural din comună. Cu acest prilej a evoluat pe scenă, sub îndrumarea pc. pr. Titi Gabor, şi grupul vocal „Cununiţa satului”, din cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor”.

Astfel de întruniri au avut loc şi în alte localităţi ale Eparhiei.

Uniţi în rugăciune şi în comuniune sfântă, Ierarhul Dunării de Jos a vorbit păstoriţilor de acasă, tramnsmiţând tuturor românilor din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, aflaţi temporar în străinătate, ajutor de la Dumnezeu, pace sufletească şi spor în lucrarea de zi cu zi, spre binele personal şi al celor rămaşi în ţară.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook