Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După o perioadă de două săptămâni de post şi rugăciune închinate Maicii Domnului, prilej cu care icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam a vizitat şi mângâiat peste o sută de parohii din Eparhia Dunării de Jos, Mănăstirea Adam s-a înveşmântat în haină de sărbătoare pentru a cinsti pe ocrotitoareasa, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Preoţi însoţiţi de copiii de la grupurile catehetice „Hristos Împărtăşit copiilor“ din parohii, îmbrăcaţi în autenticele costume populare, împreună cu câteva mii de credincioşi, la ceas de vecernie l-au întâmpinat pe Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la poarta de intrare a mănăstirii.

Însunet de toacă şi clopot, cler şi credincioşi au purces spre biserica mănăstirii pentru a participa la slujba Privegherii.

La altarul de vară al mănăstirii, în faţa icoanei Maicii Domnuluifăcătoare de minuni, Chiriarhul Dunării de Jos şi preoţii slujitori au săvârşit slujba Prohodului Maicii Domnului într-o frumoasă împreună-cântare cu cetele de credincioşi

La final, conform tradiţiei, cu lumânările aprinse în mâini, toţi cei prezenţi au îngenuncheat formând un zid viu în jurul bisericii, după care au trecut pe sub Sfântul Epitaf şi pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului, timp în care ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat cu agheasmă.

A doua zi (15 august), la acelaşi altar de vară, protos. Chesarie Sâmpetru, înconjurat de un sobor de preoţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook