Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Urmare îndemnului adresat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru sprijinirea credincioşilor care au suferit în urma inundaţiilor din sudul ţării, în cadrul campaniei umanitare „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia!“, organizată de către Patriarhia Română în colaborare cu Televiziunea Română, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost iniţiată o colectă în bani, alimente neperisabile şi cereale la nivelul tuturor unităţilor bisericeşti.

În acest sens, în Postul Adormirii Maicii Domnului, prin implicarea  ppcc preoţi şi prin dărnicia bunilor şi milostivilor creştini de la Dunărea de Jos, până în momentul de faţă, a fost totalizată suma de 97.400 lei şi au fost colectate ajutoare materiale, după cum urmează: 51,5 tone cereale, 2.250 l ulei, 2.000 kg zahăr, 1.600 kg faină/mălai, 650 kg fasole, 270 pilote/pături, precum şi ale alimente neperisabile – conserve, paste făinoase etc.

În data de 18 august a.c., într-un autentic spirit de solidaritate, Protoieria Covurlui din Arhiepiscopia Dunării de Jos şi ea grav afectată de inundaţii în prima decadă a lunii septembrie din anul 2013, a organizat un transport umanitar în Episcopia Slatinei, în parohiile Icoana şi Coloneşti. Aici, un număr de aproximativ 340 de familii afectate de revărsarea apelor au fost sprijinite cu 50 t cereale, 1.500 l ulei, 1.500 kg zahăr/orez, 1.300 kg mălai, 500 kg fasole, 160 de pături/pilote, în valoare de 60.000 lei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian adresează pe această cale mulţumiri tuturor credincioşilor din Eparhia Dunării de Jos care s-au implicat în cadrul acestei campanii umanitare și au răspuns cu dragoste şi promptitudine pentru ajutorarea persoanelor sinistrate.

După centralizarea finală a ajutoarelor financiare şi materiale colectate, vor fi organizate şi alte transporturi pentru sprijinirea credincioșilor din zonele afectate.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook