Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, în parohia Viziru de Jos, Protoieria Însurăţei, în perioada 1-15 august se desfăşoară cea de-a XXI-a ediţie a taberei de vară.

La activităţile taberei participă, pe lângă cei cincizeci de tineri din Centrul pilot de tineret ai parohiei Viziru, şi douăzeci de tineri din diferite parohii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dar şi din toată ţara.

În acest an, tema generală după care s-au desfăşurat activităţile a fost Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti“.

Programul-cadru al taberei cuprinde activităţi liturgice şi ateliere de creaţie, cultural-artistice, de formare a liderilor şi animatorilor de grup, sportive şi recreative.

Programul propriu-zis al taberei din acest an a constat în organizarea de jocuri şi activităţi de animare, în vederea însufleţirii relaţilor dintre tineri, mult lezate în ultima perioadă de virtual şi ieşirea din individualismul pe care îl produce virtualul în viaţa tinerilor, prin aducerea acestora către activităţi care pot însufleţi real relaţiile interpersonale.

Duminică, 13 august 2017, în această parohie s-a săvarşit Sfânta Liturghie sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoţi din Protoieria Însurăţei, în prezenţa unui număr mare de tineri şi credincioşi din localitate şi nu numai, iar răspunsurile la strană au fost oferite de participanții la tabără.

La momentul cuvenit, foarte mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a subliniat şi a apreciat misiunea între tineri a preoţilor jertfelnici, care în această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului au liturghisit zi de zi, având alături de ei foarte mulţi tineri.

La chinonic, tinerii participanţi la tabără au cântat antifonic Paraclisului Maicii Domnului, dar şi alte cântari închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, în curtea Bisericii s-a săvârşit slujba de pomenire pentru toţi înaintaşii, ctitorii şi binefăcătorii acestei biserici parohiale.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, le-a dăruit iconiţe și i-a invitat la agapa pregătită prin implicarea acestor tineri.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a participat la programul taberei propunând tinerilor să dea  feed back activităților desfășurate și implicăndu-i într-o evaluare interactivă.

Activitățile taberei vor fi încununate de oficierea slujbei hramului Bisericii, în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook