Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După tradiţie, în ajunul Adormirii Maicii Domnului, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusă din nou la Mănăstirea Adam după ce, pe parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului s-a aflat în procesiune în peste 100 de parohii din protopopiatele judeţului Galaţi.

La ceas de seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de mulțimea credicioşilor, a pornit în procesiune de la intrarea în curtea mănăstirii până la biserică și la altarul de vară al acestei mănăstiri închinată Maicii Domnului.

De la altarul de vară slujitorii însoţiţi de foarte mulţi credincioși au mers către cimitirul mănăstirii, unde a fost săvârşită slujba de sfinţire a Crucii-memorial ridicată în acest an pentru toţi cei ce au vieţuit şi au trecut la Domnul, monahii, slujitori şi credicioşi ai acestor locuri.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos înconjurat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi a oficiat slujba Privegherii, urmată de săvârşirea Prohodului Maicii Domnului, la altarul de vară al mănăstirii, unde a fost aşezată spre închinare şi sfânta icoană.

Cântarea a fost susţinută de  credincioşi, slujitori, maici, pelerini şi copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale, care au dorit, din tot sufletul să o preacinstească pe Cea căreia i se mai spune şi „Sfânta de la Adam“.

La final, conform tradiţiei, toţi cei prezenţi au trecut pe sub Sfântul Epitaf şi pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului şi având în mâini lumânări aprinse, iar ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat cu agheasmă.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook