Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care este relatată întâlnirea și dialogul dintre Mântuitorul nostru Iisus Hristos și un tânăr bogat.

„Să dorești ca tânăr să ai viață veșnică înseamnă că ești un om foarte credincios și ești un tânăr care ai o viață frumoasă pe pământ, virtuoasă și morală.

Prin faptul că noi căutăm în rezolvarea problemelor noastre un om bun demonstrăm că nu suntem întrutotul buni și dorim ca bunătatea altuia să fie folosită în schimbul răutății noastre și să obținem pe nemeritat o favoare, un sprijin.

Întrucât suntem făcuți după chipul lui Dumnezeu, atunci când intrăm în legătură cu El simțim că ce trăim aici pe pământ nu este o lume definitivă și nu trebuie să fim alipiți de lumea aceasta ca fiind lumea definitivă. Nu aici se rezolvă finalitatea existențială a vieții noastre, deși noi oamenii facem efortul pentru a arăta că aici este totul și nimic altceva“, a spus ierarhul.

Ca în fiecare an, în prima duminică după Praznicul Adormirii Maicii Domnului, numită în Patriarhia Română și „Duminica migranților români“, Chiriahul Dunării de Jos a transmis celor prezenți mesajul Părintelui Patriarh la această sărbătoare și a evidențiat eforul și jerfa multor conaționali de-ai noștri din această zonă a țării, plecați la muncă în străinătate.

După săvârșirea Sfintei Liturghii de la Catedrala Arhiepiscopală, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați și au primitdin partea ierarhului iconițe.

La final, Părintele Arhiepiscop a invitat la Casa Arhierească, pentru un dialog de suflet și o agapă creștină, mai mulți copii împreună cu părinții lor, unii dintre aceștia veniți acasă din străinătate în perioada concediilor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook