Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Începem luna august cu binecuvântarea Domnului, prin puterea şi lucrarea Crucii Sale. De aceea, astăzi, dimineaţa, creştinii, în sfintele biserici, la rugăciune, înaintea începutului Sfintei Liturghii s-au închinat cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, care, împodobită cu busuioc şi cu flori a fost purtată de pe Sfântul Altar, de sfinţitul slujitor, pe iconostas, în Sfânta biserică, mai aproape de noi toţi care îndreptăm speranţa în ajutorul „Toiagului“ lui Hristos, „Arma“ nebiruită asupra vrăjmaşului diavol şi a lucrării sale în noi şi între noi.

De aceea, credem, ne rugăm, şi cerem smeriţi: „Sfântă Cruce ajută-ne!“

De asemenea, astăzi începem Postul Adormirii Maicii Domnului, Care „întru adormire lumea nu a părăsit“, ci s-a mutat din moarte la viaţă. Postim de păcate şi potrivit puterilor noastre încercăm a face binele. La aceasta ne ajută mult rugăciunea, lecturile duhovniceşti şi milostenia, grija de copii, educarea lor frumoasă şi sănătoasă, dar şi de bătrânii din satele noastre şi de la oraşe. Aşa are semnificaţie şi postul de alimente. Să alimentăm, însă, mai întâi, sufletele şi inimile, cu smerita iertare şi cu lumina faptelor bune!

Tot astăzi, în Eparhia Dunării de Jos încep două evenimente spirituale la care participăm cu evlavie şi mult folos duhovnicesc.

De la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului – Adam porneşte, în procesiune tot postul spre sufletele noastre, icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. S-o întâmpinăm în bisericile, în satele, în oraşele şi în sufletele noastre prin pelerinaje, cu rugăciuni, privegheri şi milostenie, cât mai mulţi! Ne caută, ne cercetează, şi ne ajută astfel Maica Domnului pe toţi fiii ei.

La Parohia Viziru, începe tradiţionala tabără naţională de spiritualitate la sorocul celor peste douăzeci de astfel de ediţii. Zilnic, pe lângă toate programele spirituale, toţi copiii cântă lin, duios şi evlavios Paraclisul Maicii Domnului.     

Să urmăm şi noi cu dragoste, după posibilităţi aceste sfinte trepte ale urcuşului spre a dobândi pacea inimii şi bucuria comuniunii frăţeşti şi duhovniceşti.

† Casian,

Arhiepiscopul Dunării de Jos

             

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook