Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a IX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de slujitorii acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care sunt relatate două minuni săvârșite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos atunci când Apostolii Săi se aflau pe Marea Galileii şi mergeau către Capernaum, și anume, minunea umblării pe mare și cea a potolirii furtunii.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos l-a hirotesit întru duhovnic pe cucernicul preot Daniel Tănasă, slujitor al Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, oferindu-i acestuia certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum şi noua ediţie a Molitfelnicului.

În cuvântul adresat noului duhovnic, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre necesitatea Tainei Sfintei Spovedanii în viaţa noastră, subliniind importanţa misiunii pe care preoţii duhovnici o au pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

La final, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați de ierarhul locului.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook