Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de un cunoscut protopsalt român.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, capitolul 18, versetele de la 23 la 35, în care este relatată pilda datornicului nemilostiv.

Ierarhul Dunării de Jos a arătat că Mântuitorul nostru Iisus Hristos foloseşte parabola aceasta pentru a arăta, pe de o parte, cât de bun este Dumnezeu cu oamenii şi, pe de altă parte, cât de răi sunt oamenii unii cu alţii.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop a mai precizat că prin această parabolă Domnul Hristos ne cheamă pe fiecare dintre noi la iertare din inimă, iar „textul Evangheliei din Duminica a 11-a după Rusalii prezintă un adevăr existenţial pentru o viaţă tihnită aici pe pământ şi pentru speranţa vieţii celei veşnice la Dumnezeu“.

La final, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați de ierarhul locului.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook