Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În această vacanță de vară și Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon“ din localitatea Suceveni, județul Galaţi a organizat o activitate de recreere în aer liber pentru 20 de copii din comunitatea parohială, participanți la Programul Catehetic Național „Hristos împărtășit copiilor“.

Astfel, la primele ore ale dimineţii, copiii împreună cu preotul paroh și câțiva membrii din Consiliul și Comitetul parohial au citit rugăciunile de dimineață și cele pentru călătorie în biserica parohială, după care, tradiționalele căruțe trase de cai i-au purta către Poiana Bălăcelu, în zona copacului lui Ghizman.

Pădurea de stejari seculari și iarba verde au creat cadrul natural pentru o zi de vacanță de neuitat.

Aici, sub sub îndrumarea preotului paroh, cei mici au gustat din jocurile copilăriei de odinioară, au cântat cântece folclorice și i-au atras și pe cei mai mari, în lumea copilăriei, aducându-le aminte cum sunau altădată, uliţele satului și împrejurimile de veselia copiilor.

Nu au lipsit nici povestirile celor mai în vârstă, care și-au adus aminte cu nostalgie de anii copilăriei lor, împărtășindu-le celor mici din peripeţiile lor, desprinse parcă din lumea poveștilor.

La orele prânzului, copiii au servit masa, așezaţi pe iarba grasă, după care au revenit la joacă.

Spre seară, osteniţi de joc și veselie, copiii au lăsat codrul în a sa liniște, întorcându-se în sat cu amintirea frumoasă a unei zile de vară petrecută în natură, cu promisiunea făcută poieniţei că o vom revedea curând.

La această activitate au participat copii cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, atașați de Biserică și implicați în proiectele și activitățile desfășurate de parohie.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook