Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 23 august 2021, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul al Dunării de Jos, 15 tineri din grupul catehetic „Sfântul Stelian Paflagonul“ al parohiei Parohia Movila Miresii au fost beneficiarii programului eparhial de tabere desfășurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos în această vară.

La orele dimineţii, tinerii îmbrăcați în portul popular specific zonei s-au reunit în biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților“ din localitatea Movila Miresii pentru a se ruga şi a se pregăti pentru deplasarea la Brăila.

Copiii însoțiţi de preotul paroh Bogdan Ionescu au vizitat mai întâi Catedrala „Nașterea Domnului“, supranumită și „Catedrala Libertății“, apoi au poposit la Biserica „Buna Vestire“, cunoscută și sub numele de Biserica Greacă din Brăila și la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon“ - Lacu Sărat, unde, prin bunăvoința maicii starețe, au vizitat muzeul etnografic și celelalte spații care alcătuiesc ansambul monahal.

La aceste trei edificii, copiii au aflat diferite informații despre istoricul, arhitectura şi alte elemente care definesc locurile vizitate.                                 

Ajunşi la Așezământul social-filantropic „Sf. Pantelimon“ – Lacu Sărat, la ora prânzului,copiii au avut bucuria de a se întâlni cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, care, pentru câteva ore le-a fost gazdă, ghid şi îndrumător în spațiul natural și primitor al Așezământului de la malul cunoscutului lac din apropierea municipiului Brăila.

Împreună cu ierarhul locului, toți copiii participanți s-au rugat în Capela „Sf. Pantelimon“ din cadrul Așezământului eparhial, au servit masa și au vizitat spațiile care compun această instituție socială în cadrul căreia este amenajată și funcționează o clinică balneo-climaterică dotată cu apatura necesară pentru tratamente specializate de fizioterapie.

Copii au primit din partea Părintelui Arhiepiscop cărţi de rugăciune, câteva volume realizate cu articole ale tinerilor din eparhie, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos, o ediție a Noului Testamentși iconițe.

Răspunzând la bucurie tot cu bucurie, grupul catehetic a oferit chiriarhului Dunării de Jos un buchet de flori și un portofoliu cu imagini şi însemnări ale grupului de la diferite programe desfăşurate.

Plini de energie, entuziasm și bucurie, copiii s-au plimbat pe marginea lacului și au fost implicați într-o serie de activități sportive, jocuri recreative și diverse concursuri tematice, permanent fiind vegheați și îndrumați cu dragoste părintească de chiriarhul Dunării de Jos.

La finalul activităților,tinerii participanţi au mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru toate sfaturile și darurile oferite.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook