Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Din mila lui Dumnezeu şi cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, din data de 3 august și pană pe 7 august, Icoana făcătoare de minuni de la Manăstirea Adam este prezentă și în Protopopiatul Galaţi.

Miercuri 3 august, icoana a fost preluată de la parohia Ijdileni, protopopiatul Târgu Bujor de către parohia Tătarca fiind aşezată spre închinare în biserica parohială, iar peste noapte a rămas în biserica parohiei din localitatea Şiviţa.

Joi, 4 august, de la primele ore ale dimineţii sfânta icoană a fost preluată de parohia Tuluceşti II, unde a fost oficiată Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie. Apoi, rând pe rând, a adus bucurie, speranţă şi dragoste în parohiile Tuluceşti I, Vânători, Odaia Manolache, Sat Costi, Smârdan, iar în localitatea Cişmele a rămas peste noapte în biserica parohială.

În ajunul Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului şi ziua de prăznuire a Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, pelerinajul a continuat în municipiul Galaţi.

În zorii zilei, prima gazdă primitoare a fost parohia „Înălţarea Domnului“, apoi, continuându-şi drumul, a adus binecuvântare în parohia „Sfânta Cruce“ și la hramul parohiei „Sfântul Daniil Sihastru şi Sfântul Ioan Iacob“. De aici icoana a fost preluată de parohiile „Sfântul Dumitru“, „Sfântul Ştefan cel Mare“, „Sfinţii Împăraţi“ şi Mavromol.

„Ploi de lacrimi curăţitoare plouă-ne nouă, Curată, şi dă-ne, Stăpână, plâns de bucurie, izvor de lacrimi purtător al umilinţei, pocăinţă fierbinte şi iertare“ (Cântarea a 5-a din Canonul de rugăciune către Maica Domnului).

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook