Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, duminică, 7 august 2022, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Adam, județul Galați, a poposit la biserica ,,Sfinții  Arhangheli Mihail și Gavriil“ din municipiul Brăila.

Maica Preacurată a primit sub acoperământul dragostei sale peste 2000 de închinători care au trecut să-i spună necazul și supărarea, dar și bucuriile mângâietoare primite de la Fiul ei.

Slujba prilejuită de acest mare eveniment duhovnicesc a început la ora 18.30, iar către ora 20.00 icoana a sosit în centrul orașului de la Dunăre spre bucuria și mângâierea tuturor credincioșilor prezenți în număr foarte mare, fiind purtată în procesiune până în sfântul locaș, unde a stat până dimineață, când Maica Domnului a plecat ca pelerin către alte localități unde alți creștini îi așteaptă mângâierea.

Soborul de preoți, condus de preotul   protoiereu Ștefan Constandache, a săvârșit slujbe, cântări de acatist și rugăciuni pentru ploaie, toate culminând cu Sfânta Liturghie de la miezul nopții.

Ierarhul locului a transmis telefonic pelerinilor prezenți cuvânt părintesc de mângâiere și nădejde în mila Maicii Domnului, precum și preoților prezenți un îndemn de luare aminte la slujirea cu dragoste milostivă a credincioșilor încredințați spre păstorire.

La momentul împărtășirii cu Sfintele Taine, peste 170 de credincioși au primit Trupul și Sângele Domnului Hristos.

Pelerinii prezenți și-au exprimat speranța ca Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam să zăbovească mai mult anul viitor în urbea Brăilei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook