Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, după tradiţie în ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost adusă din nou la Mănăstirea Adam după ce, pe parcursul postului care precede această mare sărbătoare creştină, s-a aflat în procesiune în peste 150 de parohii din protopopiatele judeţelor Galaţi şi Brăila.

La ceas de seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat în mijlocul clericilor şi credincioşilor veniţi în număr mare la mănăstirea închinată Maicii Domnului din nordul judeţului Galaţi, pentru a se ruga Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu.

La altarul de vară al mănăstirii, icoana Maicii Domnului a fost aşezată spre închinare, iar Părintele Arhiepiscop împreună cu un mare sobor de preoţi şi diaconi a oficiat slujba Privegherii, urmată de săvârşirea Prohodului Maicii Domnului.

Cântarea a fost susţinută de  credincioşi, slujitori, monahii, pelerini şi copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale româneşti, care au dorit, din tot sufletul să o preacinstească pe Cea căreia i se mai spune şi „Sfânta de la Adam“.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit celor prezenţi despre bucuria şi evlavia credincioşilor care s-au întâlnit în cele două săptămâni de post cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, aflată în pelerinaj în tot judeţul Galaţi şi în municipiul Brăila.

La final, toţi cei prezenţiau fost binecuvântaţi cu agheasmă de ierarhului locului, după ce aceştiaau trecut pe sub Sfântul Epitaf şi pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului şi purtând în mâini lumânări aprinse.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook