Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 23 și 24 august,  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian,  un grup de 19 tineri din parohia Vames, Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, au participat la o excursie gratuită, în stațiunea Mamaia, judeţul Constanța. 

Toți tinerii participanți sunt membrii grupului catehetic parohial, care de-a lungul anului s-au implicat în toate activitățile desfășurate de către parohie, această excursie fiind o recompensă binemeritată pentru dăruirea de care au dat dovada.

Bucuria a fost cu atât mai mare,  cu cât  o parte din cei prezenți au văzut marea pentru prima dată în viața lor.

În prima zi, la plecarea din parohie, a fost rostită rugăcinea de călătorie apoi, odată ajunși la malul mării, copiii s-au bucurat de scăldat și de alte jocuri ale copilăriei. Seara, toți cei prezenți au participat la o agapă a bucuriei și au cântat cântece populare și patriotice.

A doua zi, copiii au mers iarăși pe malul marii, s-au bucurat de soare și s-au antrenat pentru cea de-a doua ediție a Taberei de vară „Credință,  mișcare și comuniune“, ce va fi organizată de către parohia Vameş în perioada 30 - 31 august 2022,  la care,  deja și-au anunțat prezența, mai multe grupuri catehetice ale mai multor parohii din Protopopiatul Covurlui.

În partea a doua a zilei, a fost vizitat Delfinariu din Constanţa, copiii fiind impresionați de minunata reprezentație a delfinilor și leilor de mare.

Fondurile necesare desfășurării acestei excursii, în valoare de 3000 de lei, au fost suportate de parohie. Transportul a fost asigurat de către Consiliul Local Piscu.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook