Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 25 august, 28 de elevi din Parohia Călmăţui, judeţul Galaţi, au fost beneficiarii unei excursii organizată de preotul paroh din această comunitate.

Excursia a avut ca scop apropierea tinerilor cât mai mult de Dumnezeu, cunoașterea istoriei locale şi oferirea unor clipe de bucurie şi de relaxare în vacanţa de vară.

După rugăciunea din biserica parohială, călătoria programată şi dedicată tinerilor a urmat firul istoriei locale, participanții fiind duşi să viziteze Casa Memorială ,,Costache Negri“ din comuna cu acelaşi nume.

Popasuri au fost făcute şi la Mănăstirea Cudalbi, la biserica „Sfântul Gheorghe“ din Tecuci şi la câteva clădiri din Tecuci care au aparținut familiei Tache și Elena Anastasiu, cea mai reprezentativă clădire fiind cea în care a funcționat, între anii 1923-1963, Liceul de fete Tache și Elena Anastasiu și apoi Muzeul de istorie „Anton Cincu“.

A urmat o deplasare la Mănăstirea Buciumeni, unde „catedrala cu vitralii foșnitoare“ i-a ferit pe tineri de căldura şi razele puternice ale soarelui și le-a oferit locul prielnic pentru a servi pe îndelete un picnic, presărat cu jocuri și povestiri diverse.

Următoarea oprire a fost la Mănăstirea Sihastru, iar de aici cu toţii au mers la Mausoleul de la Mărășești unde au putut învăţa ce înseamnă iubirea de neam și de credință.

În amurgul acestei zile de vară, toţi participanţii s-au reunit la rugăciune în biserica satului, mulțumind lui Dumnezeu pentru bucuriile primite în vacanța mare.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook