Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Parohia „Sfântul Nicolae“ din localitatea gălăţeană Brătulești, luni, 31 iulie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfășurat programul eparhial de vară dedicat tinerilor și copiilor şi intitulat sugestiv „Vacanța din pridvorul Bisericii“.

125 de copii și tineri însoțiți de preoții din parohiile Umbrărești I - Vale, Cotoroaia, Corod II, Corod IV, Liești şi Brătulești s-au reunit la Centrul Socio-Cultural “Sf. Ierarh Iosif cel Milostiv” din Brătulești, animaţi de dorința de a se împrieteni, de a se ruga, a discuta şi a se juca împreună într-un cadru primitor şi frumos amenajat. 

Ziua a fost deschisă cu un moment de rugăciune în „biserica dintre tei“, aşa cum mai este cunoscut locaşul de cult din Brătuleşti, în timpul rugăciunii cât și pe parcursul zilei, Dumnezeu dăruind pământului ploaie, iar participanţilor multă bucurie.

Privind prin ochii de copil, ploaia a întregit jocurile cu mult amuzament, iar curtea a răsunat de râsete şi multă voie bună.

După ce a fost vizitat micul muzeu tradițional, tinerii au învățat să acorde primul ajutor, exersând pe manechin manevrele specifice unei situaţii de urgenţă, fiecare primind indicaţii şi explicaţii valoroase de la medici și studenți mediciniști voluntari.

Mâncarea servită și diversitatea de prăjituri au fost pregătite de mamele și bunicile din parohie, iar pepenele a reușit sa fie un desert de nelipsit.

Jocurile recreaționale în aer liber și activitățile sportive precum tir cu arcul, tenis de câmp, tenis de masa și alte jocuri le-au reamintit tuturor de gingășia, bucuria și trăirea adevărată a copilăriei.

La finalul taberei, toţi tinerii au plecat entuziasmaţi de această zi plină de activități şi dornici de a mai reveni aici şi cu alte ocazii.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Ilie Mihai

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook