Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 8 şi 9 august, la Centrul de zi pentru copii din cadrul Asociaţiei Filantropice ,,Sfântul Antonie cel Mare“ din Galati, au continuat activităţile de vară pentru tineret din programul eparhial ,,Vacanţa din pridvorul Bisericii“, organizat în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La activităţile desfăşurate în cele două zile au participat cei 50 de copii beneficiari ai acestui Centrului de zi, dar şi alţi 50 de copii din cadrul parohiilor din cercurile misionare nr. 2 şi nr. 5 din protopopiatul Galaţi.

Activităţile programate au debutat în biserica parohiei ,,Sfântul Antonie cel Mare“ cu rugăciuni şi cuvinte de învătătură, susţinute de preoţii însoţitori ai copiilor.

După programul de rugăciune, copiii au participat cu mult interes la atelierele de olărit, opincărit, cusut, pictură de icoane, împletituri pe gherghefe din farfurii de plastic, brăţări din mărgele şi elastice şi alte îndeletniciri.

Copiii au fost coordonaţi de către cadre didactice de la care au primit informaţii preţioase despre meserii, teoretice şi practice, din dorinţa de a promova tradiţii mai vechi ale poporului român.

Cu mult interes, ei au primit poveţe folositoare şi de la preoţii prezenţi, reuşindu-se realizarea unor punţi de legătură între copiii de diverse vârste.

La atelierele de abilităţi practice, cu specific tradiţional românesc, copiii au fost implicaţi personal în realizarea de obiecte din lut (căni, castroane, ulcele) pictate în stil propriu, sub directa îndrumare unei eleve premiată la ediţiile Olimpiadei ,,Meşteşuguri artistice tradiţionale“.

Au învătat tainele olăritului, procedeul de realizare a opincilor şi cusutul pe etamină a motivelor naţionale.

După activităţile sportive care au urmat în parcul din apropierea bisericii (tenis de masă şi fotbal), a fost susţinut un program artistic ce a cuprins poezii şi cântece cu tematică religioasă.

La final, copiii au servit masa, au rostit rugăciuni de mulţumire şi au fost premiaţi pentru implicarea lor activă.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook