Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 5-10 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, 18 copii din Grupul catehetic „Sfântul Nectarie“ al Parohiei Esna, judeţul Brăila, au fost beneficiarii unor activități de vară încheiate cu o excursie în municipiile Galaţi şi Brăila şi la Aşezâmântul Social-filantropic „Sf. M. Mc. Pantelimon“ – Lacu Sărat.

Programul a constat în participarea copiilor în biserica satului, în fiecare seară, la slujba Paraclisului Maicii Domnului, desfăşurarea de acţiuni filantropice pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse şi o serie de activități sportive în curtea bisericii şi pe terenul de sport din vecinătatea locaşului de cult.

Alte activităţi mult apreciate au fost crosul cu biciclete şi, nu în ultimul rând, implicarea tuturor participanţilor, mici şi mari, în pregătirea curții şi a locașului de cult pentru sărbătoarea hramului.

Ultima zi a programului a fost rezervată unei excursii în oraşele Galați și Brăila, unde copiii au avut bucuria de a vizita Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, bisericile ”Buna Vestire” şi ”Sf. Arhangheli” din Brăila şi Mănăstirea „Sfântul Pantelimon“ din staţiunea brăileană Lacu Sărat cu muzeul etnografic amenajat exemplar în noul corp al aşezământului monahal.

Excursia s-a încheiat la Aşezământul eparhial „Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu Sărat. Aici copii s-au întâlnit cu Înalptreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian şi împreună s-au rugat în capela aşezământului, au servit masa și au desfășurat diverse activități în spaţiul natural de pe malul lacului.   

Activităţile de vară pentru tineri din cadrul programului eparhial ”Vacanţa din pridvorul Bisericii” vor continua în perioada următoare şi în alte parohii din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook