Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul programului eparhial „Vacanța din pridvorul Bisericii“, desfăşurat în Arhiepiscopia Dunării de Jos în lunilie de vară, iulie şi august, şi Parohia Viziru de Jos din judeţul Brăila a implementat cu succes acest program dedicat copiilor şi tinerilor.

În această comunitatea brăileană, programul a început în perioada postului Adormirii Maicii Domnului şi s-a încheiat ieri, 24 august, cu o excursie la câteva obiective turistice din judeţele Galaţi şi Brăila.

La activitățile recreative și instructiv-educative au participat aproximativ 50 de copii cu vârstele cuprinse între 3-13 ani.

Fiecare zi a taberei a debutat cu rugăciunea în biserica parohială la care copiii au participat cu evlavie și bucurie şi a continuat cu un „moment de poveste“ care a adus în fiecare zi câte o pildă cu învățături de folos micilor creștini.

În curtea bisericii, cei mici au participat la ateliere de artă și creație, tir cu arcul, jocuri cu apă, desene pe asfalt şi diverse întreceri sportive, iar credincioșii din parohie le-au oferit participanţilor dulciuri şi alte daruri pentru a fi şi ei părtaşi la bucuria celor mici.

Fiecare seară s-a încheiat cu cântarea Paraclisului Maicii Domnului, moment de rugăciune care i-a adus împreună atât pe cei mici cât și pe cei mari.

Ultima zi de activități a venit cu cel mai mare dar, deoarece, după ce s-au spovedit, cei mai mulți dintre cei 50 de copii participanți s-au împărtășit în cadrul Sfintei Liturghii.

Ziua de 24 august a adus drept răsplată o excursie la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Pantelimon“ - Lacu Sărat, Mănăstirea Măxineni şi Grădina Zoologică Gârboavele. Aici au descoperit muzeele încărcate de istorie și au înălțat rugăciuni sub îndrumarea viețuitorilor celor două mănăstiri.

Toate aceste zile încărcate de rugăciune, de joacă și de prietenie au umplut sufletele copiilor și ale voluntarilor de bucurie și de recunoștință față de toate darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat în această vacanță de vară petrecută în pridvorul generos şi primitor al Bisericii lor.

Pr. Rareş Bucur

Pr. Claudiu Trică

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook