Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 4 decembrie 2010, în cadrul sărbătorilor Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, a avut loc pelerinajul „Călători pe cărările sfinţilor”, desfăşurat în cadrul parohiei brăilene „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Programul a debutat cu săvârşirea slujbei Vecerniei şi Litiei de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

În acest context a fost adusă şi prezentată spre închinare, tuturor celor prezenţi noua raclă cu părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, aflate de aproape două secole în tezaurul spiritual al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. De asemenea, pelerinii s-au mai putut închina şi la moaştele Sf. Ierarh Nicolae Sf. Ap. Andrei, aflate în patrimoniul Catedralei arhiepiscopale din Galaţi.

În cuvântul său de învăţătura, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit credincioşilor despre neputinţa vieţuirii umane, fără ajutorul şi pronia lui Dumnezeu. În acest sens Înaltpreasfinţia Sa a adus drept model pe sfinţi care aveau permanent mintea şi inima la Dumnezeu şi tot ceea ce săvârşeau era spre slava Creatorului tuturor. Mintea lor curată şi fără de prihană au alcătuit rânduieli şi imnuri la diferite momente liturgice, din timpul anului bisericesc. În acest sens, chiriarhul locului a vorbit despre importanţa Sfinţilor Ioan Damaschin, cel care a alcătuit prima dogmatică ortodoxă şi Octoihul, care cuprinde un impresionant număr de texte liturgice, precum şi a Sfântului Sava cel Sfinţit, ce al aşternut pe hârtie rânduielile tipiconale ale celor şapte laude.

La finalul slujbei, s-au oferit tuturor copiilor şi tinerilor prezenţi la eveniment pachete cu dulciuri, precum şi daruri de suflet constând din cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook