Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 7 decembrie 2010, biserica „Sfânta Filofteia” din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic a debutat în seara zilei de 6 decembrie, cu slujba Vecerniei şi a Litiei şi a continuat în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş.

În cuvântul său de învăţătura, Înalpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la eveniment, a vorbit credincioşilor despre viaţa şi credinţa puternică de care a dat dovadă Sfânta Filofteia, iubitoarea de săraci. „Dacă imediat după moartea mamei sale Sfânta Filofteia a încetat să mai fie iubită de familie, având o copilărie tristă, în mod paradoxal, ea poartă numele iubirii lui Dumnezeu, răspândind această virtute tuturor celor din jurul ei”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului lăcaş, adormiţi în Domnul.

Credincioşii prezenţi la eveniment au primit iconiţe cu Sfânta Muceniţă Filifteia, precum şi porţii de hrană şi s-au oferit un număr de 250 de pachete cu alimente pentru familiile sărace ale parohiei.

Piatra de temelie a sfântul lăcaş a fost aşezată în anul 1998, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi purtarea de grijă a pc. pr.  Ioan Graur, altarul bisericii fiind sfinţit în anul 2009 la hramul Sfintei Filofteia.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook