Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 10 decembrie 2010, în deschiderea sărbătorii Sfântului Spiridon al Trimitundei, patronul spiritual al spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a inaugurat Clinica III şi secţia de pediatrie a spitalului.

La eveniment au participat reprezentanţi ai conducerii spitalului, precum şi cadre medicale şi pacienţi aflaţi în acest aşezământ.

După săvârşirea sfintei slujbe au fost vizitate toate saloanele pacientilor şi stropite cu aghiasmă, iar bolnavii au fost mângâiaţi  de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, cu un cuânt de învăţătura prin care au fost îndemnaţi la sporirea în rugăciune şi răbdare, pentru vindecarea sufletească şi trupească. „Atât preotul capelan, cât şi medicii, dimpreună cu bolnavii sunt o comunitate a Sfântului Ierarh Spiridon”, a mai adăugat Înaltpreasfinţia Sa.

Toţi pacienţii acestui spital au privilegiul de a se ruga şi închina în frumoasa capelă a acestui spital, „laboratorul pentru vindecarea sufletească a atâtor bolnavi, dintre care nu lipsesc, din păcate, copiii”. Sfântul locaş ce îşi va sărbători peste numai 2 zile hramul, a fost finalizat de curând prin purtarea de grijă a pc. pr. Costică Voicu, oferind tuturor celor aflaţi în nevoi şi suferinţe un cadru prielnic convorbirii cu Dumnezeu, prin Sfintele Liturghii, dar şi prin celelalte sfinte slujbe oficiate aici.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook