Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 4 decembrie 2011, la Penitenciarul Brăila a avut loc o acțiune cultural-filantropică organizată de Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Preotul capelan al Penitenciarului împreună cu părintele protopop de Brăilă, și cu preoți consilieri de la Centrul Eparhial au săvârșit în prezența deținuților slujba acatistului Sfântului Ierarh Nicolae. Pentru ca bucuria sărbătorii să fie și mai mare, au fost aduse spre închinare și cele două racle cu moaștele Sfântului Apostol Andrei și Sfântului Nicolae.

La slujbă au venit și deținuți de la Penitenciarul de minori și tineri din Tichilești, județul Galați, împreună cu preotul lor capelan.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian care a stropit cu aghiazmă pe creștinii care temporar stau aici în temniță. În cuvântul de învățătură Ierarhul Dunării de Jos i-a încurajat pe toți, spunându-le că e și vina noastră, a societății, că ei se află în acest loc, și că nimeni nu e fără de păcat. Ba mai mult, Înaltpreasfinția Sa a amintit că noi, cei în libertate, uneori facem greșeli mai mari decât au făcut deținuții, amintind de pilda pe care a dat-o Mântuitorul Hristos când arhiereii și fariseii i-au adus-o pe femeia prinsă în desfrânare pentru a o judeca: "Cine este fãrã de pãcat sã arunce primul cu piatra".

În continuare deținuții au susținut un frumos concert de colinde împreună cu preotul lor, părintele Bogdan Dan, care a și fost ridicat la rangul de iconom stavrofor de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, pentru activitatea minunată pe care o desfășoară printre cei întemnițați.

La final, cei prezenți au putut să se închine la moaștele celor doi sfinți, ocrotitori ai eparhiei, primind calendare, cărți de rugăciuni și câteva pungi cu daruri.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook