Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Zilele de 21-23 decembrie rămân în conştiinţa poporului român zile de pioasă amintire şi recunoştinţă pentru cei care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

Ca urmare, în această perioadă, ierarhi, preoţi şi diaconi din întreaga ţară înalţă rugăciuni de pomenire la monumentele, troiţele şi cimitirele închinate eroilor din decembrie 1989.

Duminică, 22 decembrie a.c., la Cimitirul Eternitatea din Galaţi, cu ocazia sărbătoririi a 24 de ani de la revoluţia din decembrie 1989, s-a desfăşurat o ceremonie de pomenire şi evocare a celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist.

Slujba de pomenire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi capelani, în prezenţa militarilor, jandarmilor, autorităţilor gălăţene, membrilor familiilor martirilor, reprezentanţi ai asociaţiilor locale de revoluţionari, precum şi a numeroşi credincioşi prezenţi la eveniment.

La final a avut loc ceremonialul depunerii de coroane la monumentul eroilor din decembrie 1989.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroi ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook