Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La înălţătorul praznic, închinat Naşterii Fiului lui Dumnezeu, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din oraş şi din municipiu, care au avut prilejul de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile duhovniceşti de care s-au învrednicit în acest an şi de a asculta cuvântul de învăţătură, rostit de către Chiriarhului Dunării de Jos, care a arătat tainica şi sfântă legătură dintre copii şi dumnezeiescul Prunc de la Betleem.

La Sfânta Liturghie au participat şi persoanele cu dizabilităţi, slujba fiind transpusă şi în limbaj mimico-gestual.

După tradiţie, jertfa de la Sfântul Altar a fost prelungită la altarul semenului aflat în suferinţă.

Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi Protoieria Galaţi au oferit masa de Crăciun unui număr de aproape 100 de persoane fără adăpost, în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna“ din municipiul Galaţi.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care a fost întâmpinat de o parte dintre persoanele fără adăpost în capela „Sf. Mucenic Pantelimon“, din cadrul instituţiei, cu un microconcert de colinde.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor prezenţi daruri tradiţionale şi alimente.

Totodată, parohiile Protoieriei Galaţi au fost alături de cele 24 de persoane de la Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil, aparţinând diferitelor religii: creştină, musulmană şi hindusă. Provenind din peste 20 de ţări, aceştia s-au unit în rugăciune şi s-au bucurat de ospitalitatea noastră.

Prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi prin implicarea parohiilor gălăţene, toţi cei 24 de migranţi au primit hrană caldă, pachete cu alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte şi obiecte de igienă pentru copii, ca semn al dragostei şi al împlinirii Sfintei Evanghelii.

Este de apreciat modul în care sunt primiţi la Galaţi solicitanţii de azil, în condiţii umane, la care se adaugă profesionalismul angajaţilor centrului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook