Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După încheierea momentului duhovnicesc de la Penitenciar, icoana cu o părticică din moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae au fost aduse la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“.

De aici au mers în procesiune într-un pelerinaj la care au luat parte peste 100 de slujitori ai sfintelor altare din Galaţi şi Brăila, avându-l în frunte pe Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmați de copii şi tineri ai şcolilor şi liceelor brăilene, majoritatea participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, precum şi de credincioşi de toate vârstele.

Pe întregul traseu pelerinii au intonat troparele Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi ale Sfântului Ierarh Nicolae.

Procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor“ a continuat, de la biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ pe Calea Călăraşilor până la biserica ce se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae.

Aici, Chiriarhul Dunării de Jos Jos a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei, după care a oferit credincioşilor spre închinare raclele cu sfintele odoare.

Acestea au fost aşezate pe un baldachin special amenajat pe esplanada din faţa bisericii, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook