Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 12 decembrie 2014, a avut loc tradiţionala serbare de Crăciun a elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

La acest eveniment, care s-a desfăşurat la Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din Galaţi a fost prezent şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Ca-n fiecare an, tinerii elevi seminarişti au pregătit împreună cu profesorii lor un program artistic bogat, care a încântat auditoriul.

Noutatea sebării de Crăciun din acest an a constat-o punerea în scenă a piesei de teatru „În zile de sărbători“, creaţie a renumitului folclorist preot Petre Gh. Savin, fratele profesorului universitar Ioan Gh. Savin. Piesa, scrisă în anul 1920, readuce în lumină obiceiuri şi tradiţii de Crăciun şi Anul Nou, invitând totodată publicul la redescoperirea frumuseţii acestora.

În partea a doua a manifestării, elevii celor trei clase primare de la seminar au interpretat colinde şi cântece de stea, fiind răsplătiţi la finalul serbării de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, cu dulciuri şi iconiţe. Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să păstreze în suflet puritatea şi gingăşia copiilor, având ca model pe Pruncul Sfânt, Cel născut în peşteră din Fecioara Maria.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook