Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Prăznuirea Sf. Ierarh Spiridon în  parohia care-l are ca ocrotitor în municipiul Brăila, a prilejuit organizarea unor ample manifestări liturgice, misionar-culturale şi filantropice.

În ajun, pe baza parteneriatului dintre Şcoală şi Biserică, la Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu“ din Brăila, ocrotită de Sf. Ierarh Spiridon, a avut loc o serbare cu tematică religioasă în care au fost prezentate scenete cu secvenţe din viaţa şi lucrarea Sf. Spirdon, cântece religioase şi colinde.

În continuare, la biserica parohială a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litie la care a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor, ierarhul a oferit daruri copiilor implicaţi activ în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“.

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi brăileni, în fruntea căruia s-a aflat pc. pr. consilier Horaţiu Moldovan, delegat eparhial.

După slujbă, în prezenţa autorităţilor locale, a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a corpului profesoral, a avut loc  festivitatea de premiere a unui număr de 31 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Fănuş Neagu“, care au obţinut media 10 la finalul anului şcolar 2014-2015.

Pentru rezultatele deosebite la învăţătură, parohia „Sf Spiridon Nou“ din Brăila a oferit fiecărui elev suma de 100 lei, cărţi de zidire sufletească, dulciuri, precum şi Diploma de Excelenţă emisă de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La final, parohia a organizat tradiţionala agapă creştină la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Pantelimon“ din Brăila la care au fost invitaţi şi copiii premiaţi, membrii corpului profesoral, autorităţile locale şi membrii filialei brăilene a Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie“.

Activităţile susţinute cu acest prilej au avut rolul de a cinsti pe ocrotitorul parohiei şi al şcolii,  de a consolida parteneriatul  Biserică - Şcoală şi de a deschide perspectiva apropierii de biserică a celor mai merituoşi tineri din parohie.

Şcoala Gimnazială „Fănus Neagu“, ocrotită de Sf. Ierarh Spiridon a primit numele scriitorului în luna septembrie a anului 2002 în prezenţa  Chiriarhului Dunării de Jos  şi a scriitorului Fănus Neagu.

Pr. Mircea Băncilă, protoiereu Brăila

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook