Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 23 decembrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor ce s-au săvârşit la Capela închinată Sf. Dimitrie cel Nou, din tânărul cartier gălățean „Dimitrie Cantemir“.

La slujbă au participat numeroși copii și credincioși din parohie.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a oferit celor mici dulciuri, fructe și daruri tradiționale, iar celor mari iconițe.

***

Parohia „Dimitrie Cantemir“ din Galaţi a fost înfiinţată la data de 1 februarie 2009, prin hotărârea chiriarhală nr. 54/ 12.02.2009 a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, ca urmare a înmulţirii numărului de credincioşi, prin extinderea de blocuri ANL în noul cartier „Dimitrie Cantemir“.

Tânăra parohie gălăţeană a primit ocrotirea spirituală a Cuviosului Părinte Dimitrie cel Nou de la Basarabi.

La început, asistenţa religioasă a credincioşilor s-a realizat sporadic, prin supliniri ale preoţilor din oraş.

În data de 24 decembrie 2010 s-a săvârşit pentru prima oară Sfânta Liturghie în acest cartier, prin sfinţirea şi înmânarea în prealabil a Sfântului Antimis pentru această parohie.

Prin eforturile credincioşilor şi prin disponibilitatea Armatei Române, în cartier a fost amplasat un cort militar care a fost amenajat, după putere, pentru programul liturgic, în data de 11 octombrie 2011.

În scurt timp acesta a devenit neîncăpător şi impropriu pentru săvârşirea slujbelor religioase.

Astfel, cu binecuvântarea şi cu implicarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 22 noimebrie 2016 s-a început realizarea unui nou sfânt locaş provizoriu din lemn şi, material uşoare, care a fost finalizat în timp record - o lună de zile.

Acesta va fi un dar minunat de Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului pentru cei aproximativ 1000 de credincioşi ai acestei parohii, dintre care aproximativ 300 sunt copii.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook