Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul sărbătorilor „Sfântului Ierarh Nicolae“, ocrotitorul municipiului Brăila,  peste 300 de copii şi tineri, alături de părinții lor, au participat astăzi la Concertul caritativ „Împreună pentru Cristian!”, organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întâlnirea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în sala de conferință „Panait Istrati“, a Teatrului „Maria Filotti“ din Brăila, unde elevi talentați din  instituțiile de învățământ brăilene, au prezentat un program cultural-artistic ce a constat în interpretatea de melodii din repertoriul muzicii populare şi uşoare.

Manifestarea a avut ca scop susținerea sufletească și materială a tânărului Cristian Filip din municipiul Brăila, elev în clasa a XI-a, la Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius“ din Brăila, care suferă de o  boală incurabilă.

Tânărul Cristian Filip, de la vârsta de 15 ani a cunoscut în trupul său suferinţa, neputinţa, tratamente şi abordări medicale dificile. De nenumărate ori a fost internat în clinici din România şi din străinătate, unde medicii au încercat să-i vindece boala. A trecut prin patru operaţii, 25 de chimioterapii şi 40 de radioterapii, iar acum se află în Germania pentru un tratament non invaziv de refacere a imunităţii.

La finalul evenimentului, participanții au primit din partea organizatorilor binemeritatele diplome și premii.

La plecare, în cadrul unor standuri amenajate special, cei prezenți la eveniment au avut ocazia de a face o faptă bună și de a cumpăra diverse obiecte hand-made şi de artizanat, confecționate de elevii brăileni.

În cadrul acestei campanii umanitare, cu implicarea celor trei protopopiate din județul Brăila, respectiv protopopiatele Brăila, Făurei și Însurăței, s-a reușit colectarea sumei de 24.000 lei, sumă de bani ce va fi dăruită familiei Filip, pentru a cumpăra medicamentele atât de necesare tânărului.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook