Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în ziua sa de prăznuire a încheiat seria manifestărilor pastoral-misionare, culturale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în municipiul Brăila.

Biserica închinată Sfântului Nicolae din oraş a fost neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor care a dorit să intre în comuniune liturgică cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian şi cu preoţii ce au format soborul slujitor.

Acestora li s-au adăugat numeroşi tineri şi copii, dar şi  reprezentanţi ai autorităţilor civile şi militare din oraşul de la Dunăre.

La momentul cuvenit, foarte mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corul „Kinonia al Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, care, la momentul chinonicului au susţinut un concert de colinde şi alte cântări bizantine specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Activităţile culturale şi catehetice au culminat prin premierea, de către Chiriarhul Dunării de Jos a 6 tineri olimpici și 3 profesori, reprezentanţi ai mai multor licee şi colegii din judeţul Brăila.

De asemenea, au mai fost premiați 2 elevi implicați în pregătirea pelerinajului de tineret de la Mănăstirea Buciumeni, ediția a XXII-a.

Toţi aceşti tineri au primit diplome, premii substanţiale în bani şi cărţi de zidire sufletească.

Şi ceilalţi copii prezenţi au primit în această zi daruri de la Moş Nicolae, parohia pregătind în acest scop 300 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet.

În cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop s-a rugat pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al Românie, iar la final, a săvârşită o slujbă de pomenire pentru Majetatea Sa Regele, trecut la cele veşnice în ajunul acestei sărbători.

Peste 20.000 de credincioşi au fost „călători pe calea sfinţilor“ în cele patru zile de pelerinaj brăilean şi gălăţean deopotrivă, aceştia având posibilitatea ca, în evlavie, să se închine şi să sărute moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada bisericii „Sf. Nicolae“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook