Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 1 Decembrie, de sărbătoarea Zilei Naţionale a României, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale, mânăstirile şi în şcolile de teologie ortodoxă, s-a oficiat slujba de Te-Deum la care au fost pomeniţi eroii jertfiți pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şi personalităţile bisericeşti şi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum la sărbătoarea Naţională a României a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentul liturgic şi naţional deopotrivă a reunit reprezentanți ai autorităţilor locale și centrale, militari din Garnizoana Galați, veterani de război, elevi de la școlile din municipiu, precum şi numeroşi credincioşi.

Evenimentul de la Catedrala Arhiepiscopală a fost prelungit în Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, unde a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor patriei, ceremonia încheindu-se cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din acest cimitir central al orașului.

În continuare, pe esplanada din zona gălăţeană „Potcoava de Aur“, a avut loc ceremonialul şi parada militară.

După intonarea Imnul de Stat al Românieide către corul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ și transmiterea mesajului primului ministru al Românieide prefectul județului Galați, a urmat un moment artistic susţinut de Centrul Cultural „Dunărea de Jos“.

La final, a avut loc parada militară și prezentarea mijloacelor tehnice de intervenţie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook