Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ca în fiecare an, în cadrul manifestărilor misionare prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, o delegaţie de la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi preoţi din protoieria Brăila, s-au aflat în mijlocul copiilor de la Grădiniţa „Familia“ din cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului“ din Brăila. Aici a avut loc tradiţionala serbare dedicată Sfântului Ierarh Nicolae.

Emoţionaţi şi pline de gingăşie, cei 35 de copii din grupa mică şi cea mijlocie, cu vârste între 3 şi 5 ani, au recitat poezii, au cântat şi s-au jucat alături de cadrele didactice şi oaspeţii veniţi la acest eveniment.

La final, preoţii prezenţi au oferit copiilor daruri de la Moş Nicolae, între care căciuliţe, fulare, mănuşi, dulciuri şi fructe.

Grădiniţa „Familia“ a luat fiinţă la data de 1 octombrie 2001, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi este singura instituţie de gen din zonă care acceptă şi copii cu probleme speciale. Aici, sunt hrăniţi şi educaţi 35 de copii, iar cheltuielile sunt suportate de parohie, cu sprijinul financiar al unor sponsori, donatori şi oameni de bine.

În cadrul activităţilor zilnice, copiii primesc educaţie creştin-ortodoxă, atât prin grija părintelui paroh, cât şi a educatoarelor. De asemenea, copiii participă la slujbele oficiate în biserica parohială, se împărtăşesc, fac rugăciuni la începutul activităţii, înainte şi după masă şi învaţă să se comporte bine în societate.

Grădiniţa are un program prelungit, cantină proprie, iar copiii, împărţiţi pe două grupe, sunt îndrumaţi de trei educatoare şi un asistent social, care-i învaţă şi limba engleză.

Copiii provin din toate mediile sociale, din familii cu posibilităţi materiale reduse, inclusiv familii de rromi şi familii monoparentale.

La Grădiniţa „Familia“ sunt primiţi şi copii rămaşi în grija rudelor, ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook