Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Eparhia Dunării de Jos, în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, a organizat astăzi, 11 decembrie 2018, cu sprijinul voluntarilor din Protoieria Tecuci o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge.

Cu mare bucurie şi plini de entuziasm, în Anul Centenar, 100 de persoane s-au deplasat de la Tecuci la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, atât slujitori şi credincioşi din parohiile Protoieriei Tecuci, cât şi tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR).

Încă din anul 2013, tinerii şi credincioşii din cadrul Protoieriei Tecuci se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Demersul tinerilor de a se implica în această acţiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoţilor participanţi la donare şi prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galaţi.

În semn de preţuire pentru cei ce lucrează în acest centru medical, dar şi pentru persoanele venite să doneze sânge, tinerii voluntari au interpretat câteva colinde româneşti tradiţionale în holul mare al acestei unităţi medicale, aducând bucuria şi frumuseţea Sfintelor sărbători ale Naşterii Domnului.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, continua la cele două centre Regionale de Transfuzie Sanguină din Galaţi şi Brăila, unde sunt programaţi şi alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook