Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, parohia gălățeană „Sfântul Mina, Victor și Vichentie“ a desfășurat astăzi, 15 decembrie, un impresionant concert de colinde care a avut ca scop colectarea de daruri pentru copiii cu vârste de până la 14 ani.

Evenimentula fost organizat de parohia „Sfântul Mina“ în colaborare cu Școala nr. 12 ”Miron Costin” și cu Asociația „Baza de Afaceri și Servicii – BAS.ro“ din municipiul Galați.

Concertul de colinde care a reunit colindători din Galați a avut loc în biserica parohială și s-a bucurat de prezența a numeroși copii și credincioși atât din parohia „Sf. Mina“, cât și din întreg municipiul Galați.

Programul a cuprins colinde și cântece tradiționale românești, dar și poezii patriotice într-o frumoasă interpretare a tinerilor participanți.

Iată că,prin colinde se realizează o stare de comuniune, atât pentru cei ce le interpretează, cât și pentru copiii, tinerii și ceilalți credincioși care reușesc să intre în atmosfera de bunătate și de iubire a lui Dumnezeu și a semenilor noștri. Aceasta s-a putut observa astăzi și la Galați, unde, tinerii mai mari au oferit din garderoba lor și din obiectele care le prisosesc, celor mai mici, iar la rândul lor, cei mari nu au fost uitați, ci au primit cadouri din partea bisericii și a colaboratorilor, astfel încât toți copiii au plecat acasă încărcați de daruri și foarte bucuroși de întâlnirea cu Moș Crăciun.

Anul acesta, cadourile adunate de parohie au fost mult mai multe, fapt pentru care o parte dintre darurilerămase au fost oferite „Centrului social comunitar pentru familii cu copii, aflate în dificultate“ din localitatea Șendreni, județul Galați și altor asociații de acest fel.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook