Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă,  22 decembrie a.c., în toate bisericile şi mănăstirile Eparhiei Dunării de Jos, după Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

La Galați, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoți, a săvârşit la Cimitirul Eternitatea din municipiul de la Dunăre slujba parastasului pentru eroii martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, la împlinirea a 29 de ani de la jertfa lor.

La slujbă au participat oficialităţi locale şi judeţene, militari, jandarmi, membrii familiilor martirilor, reprezentanţi ai asociaţiilor locale de revoluţionari, veterani, precum şi simpli credincioşi.

După slujba de pomenire şi evocare a celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist, ierarhul Dunării de Jos a binecuvântat monumentul comemorativ al eroilor Revoluției din decembrie 1989, restaurat în ultima perioada.

La final, a avut loc ceremonialul depunerii de coroanede către autoritățile gălățene la monumentul eroilor.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroi ostaşi şi luptători români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook