Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 1 decembrie, de sărbătoarea Zilei Naţionale a României, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în bisericile parohiale, mânăstirile şi în şcolile de teologie ortodoxă din Eparhia Dunării de Jos, s-a oficiat slujba de Te-Deum la care au fost pomeniţi eroii jertfiţi pentru unitatea şi libertatea neamului românesc, precum şi personalităţile bisericeşti şi civile care au contribuit la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor.

La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, slujba de Te-Deum la sărbătoarea Naţională a României a fost oficiată după Sfânta Liturghie,de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos,împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Momentul liturgic şi naţional deopotrivă a reunit reprezentanţi ai autorităţilor localeşi centrale, militari din Garnizoana Galaţi, veterani de război, elevi de la şcolile din municipiu, precum şi numeroşi credincioşi.

Un moment plin de emoție a fost la final, când Corul Catedralei și credincioșii prezenți la slujbă au cântat cu toții Imnul României.

”Împlinirea sărbătorii noastre de unitate prin credință la pomenirea Sfântului Apostol Andrei este doar un pas de a depune rugăciunile de unitate de la Sfântul Altar al Bisericii cu talanții cei mai valoroși care sunt sufletul românesc creștin, blând, bun și iertător și creștinii uniți prin credință în cuget și simțiri, care astăzi aduc talanții de iubire înmulțită din iubirea lui Dumnezeu, după pilda înaintașilor Marii Uniri, către tot poporul nobil român de aici de la Dunărea de Jos, din întreaga țară și de peste hotare”, a spus ierarhul Dunării de Jos.

Evenimentul de la Catedrala Arhiepiscopală a fost prelungit în Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi, unde a fost oficiată slujba de pomenire a eroilor patriei, ceremonia încheindu-se cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din acest cimitir central al oraşului.

În continuare, pe esplanada din zona gălăţeană „Potcoava de Aur”, a avut loc ceremonialul şi parada militară.

După intonarea Imnul de Stat al Românieide către Grupul de copii ”Voces” din Galați şi transmiterea mesajului primului ministru al Românieide prefectul judeţului Galaţi, a urmat un moment artistic susţinut de Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”.

La final, a avut loc parada militară şi prezentarea mijloacelor tehnice de intervenţie.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook