Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 3 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, o delegaţie a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, împreună cu preoţi din municipiul Brăila, au inaugurat un spaţiu de recreere şi de joacă pentru copiii internaţi în secţia de Chirurgie Infantilă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Pavilion B, din municipiul Brăila.

La eveniment au fost prezenţi preoţi, cadre medicale, copii şi părinţi ai micuţilor aflaţi la tratament în această unitate medicală, ocazie cu care a avut loc slujba de binecuvântare a acestui spaţiu dedicat exclusiv copiilor internaţi în spital.

După slujbă, preoţii prezenţi i-au vizitat pe copiii internaţi şi le-au oferit cu mare bucurie iconiţe, cărţi de rugăciune şi alte daruri.

În preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, ocrotitorul municipiului Brăila, preotul slujitor de la capela „Sf. Spiridon“ a acestui spital, împreună cu conducerea acestei instituţii au dorit să facă un cadou copiilor internaţi aici prin oferirea un spaţiu conceput special pentru ei.

Astfel, încăperea dedicată copiilor a fost amenajată prin implicarea şi efortul financiar al capelei „Sfântul Spiridon“ din incinta Spitalului Judeţean, cu sprijinul unor tineri voluntari care au dorit să se implice în crearea unui cadru prietenos care să aducă zâmbete şi bucurie copiilor internaţi. Suma alocată de capelă pentru acest proiect a fost de 10.000 de lei.

După igienizarea spaţiului conform normelor sanitare, aplicarea unui covor antibaterian, zugrăvirea pereţilor şi aplicarea de tapet corespunzător, acesta a fost dotat cu mese şi scaune adecvate, jocuri pentru copii, table pentru scris cu creta şi carioca, televizor şi DVD player şi o mini-bibliotecă cu cărţi speciale pentru cei mici.

Pentru a crea o atmosfera de poveste şi de basm plină de culoare, o echipă de 6 elevi voluntari de la Liceul Pedagogic ”D. P. Perpessicius” din Brăila au pictat pereţii acestui spaţiu în culori cât mai vii cu eroii copilăriei şi frumuseţi ale naturii.

Copiii aflaţi pentru o perioadă de timp în acest spital vor avea un loc de joacă şi socializare în care se pot relaxa şi simţi ca acasă, pot citi şi privi filme şi desene animate împreună, în condiţii foarte bune.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook