Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Biserica din municipiul Galaţi care o areca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Muceniţă Filofteia a îmbrăcat astăzi, 7 decembrie, haină de sărbătoare.

Sfânta Liturghie din ziua hramului, a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi din municipiul Galați. La slujbă a participat și Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a ținut un cuvânt de învățătură despre viaţa şi sfârşitul mucenicesc al Sfintei Filofteia.

„Viața Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș este o lumină care aprinde întocmai unei scântei inimile multor credincioși și credincioase și mai ales a tinerilor și tinerelor, după cum a arătat Evanghelia de astăzi: «Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri» (Matei 5, 16).

Mulțimea de credincioși din parohia «Sfânta Filofteia» din Galați nu este decât o prelungire reală a iubirii pe care ne-a arătat-o Sfânta Filofteia, nu numai prin numele ei care arată iubirea față de Dumnezeu, ci și prin faptele ei care arată iubirea față de aproapele.

Astăzi, creștinii de la Dunăre de Jos își amintesc cu bucurie cum acum patru ani au fost vizitați și cercetați de Sfânta Filofteia prin sfintele sale moaște“, a spus ierarhul.

Această Biserică situată la intrarea în municipiul Galați a fost şi de această dată arhiplină, majoritatea credincioşilor dorind să mulţumească milostivului Dumnezeu și Sfintei Filofteia pentru toate darurile revărsate asupra lor.

În cadrul slujbei, la momentul cuvenit, mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunități parohiale și o slujbă de pomenire pentru patriarhii Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu, precum și pentru ctitorii, preoţii și ostenitorii parohiei, trecuţi la cele veşnice.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian  le-a oferit credincioşii prezenţi iconiţe cu chipul Sfintei Muceniţe Filofteia șipachete cu hrană caldă, parohia pregătind în acest scop peste 600 de pachete.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook