Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 20 decembrie slujitorii şi credincioşii de la Dunărea de Jos îl prăznuiesc în chip cu totul special pe Sfântul Ignatie Teoforul, în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei aflându-se şi o părticică din sfintele sale moaşte.

În acest context, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în prezenţa Înaltpreafinţitul Părinte Casian şi a 400 de preşcolari, elevi şi tineri liceeni de la şcolile gălăţene, brăilene şi tulcene, participanţi la proiectele naţionale ale bisericii, precum şi numeroşi credincioşi din municipiul Galaţi.

Tinerilor colindători li s-au adăugat şi Grupul folcloric „Glasul odăieşilor“ din localitatea Odaia Manolache, judeţul Galaţi, format din bătrâni îmbrăcaţi în portul tradiţional al zonei Dunării de Jos.

Tinerii, însoţiţi de profesorii de religie şi alte cadre didactice au participat activ la Sfânta Liturghie oferind răspunsurile liturgice la strană, iar la momentul cuvenit mulţi dintre aceştia au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

După slujbă, colindătorii împărţiţi în 8 cete au prezentat un frumos concert de colinde tradiţionale.

La final, toţi au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop, constând în iconiţe cu Naşterea Domnului, cărţi de rugăciune, calendare şi multe dulciuri.

Anul acesta o parte din darurile oferite copiilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos, au sosit din Spania, de la Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie“ - Coslada, prin mijlocirea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, prezent în această comunitate eclesială în perioada 9-12 noiembrie 2019, la invitaţia Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei şi a   părintelui George Cimpoca.

Prin efortul şi dragostea părintelui paroh şi prin dărnicia bunilor lui enoriaşi de la parohia Coslada, în urma campaniei umanitare intitulată „Cutia cu pantofi“, au fost donate de credincioşii parohiei 154 de cutii de pantofi, conţinând împreună aproximativ 1000 kg de dulciuri. Toate darurile au ajuns în Eparhia Dunării de Jos şi au fost dăruite astăzi la 100 de parohii rurale, spre a fi oferite unui număr de 1000 de copii în aceste zile premergătoare sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Tot astăzi, doi preoţi din Eparhia Dunării de Jos au fost hirotesiţi întru duhovnici şi au primit din partea ierarhului, Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare, un Molitfelnic şi o geantă ce conţine trusa de împărtăşanie cu cele necesare în activitatea de păstori de suflete.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook